boedapest-winter-budapestBoedapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapest

Shoppen op het Vörösmarty plein

Je kunt een hele dag uit trekken om te shoppen op het Vörösmarty plein in hartje Boedapest. Met het hypermoderne winkelcentrum, verschillende winkels op het plein en de winkelstraten die het plein omcirkelen.

Boedapest_winkelen-vorosmartyAls je je thuis wil voelen in de Hongaarse modewereld zit je goed op het Vörösmarty plein. Aan het plein waar altijd wel iets te doen is zitten winkels die we in Nederland ook kennen, zoals Bershka, H&M, New Yorker, en de Zara. Het hypermoderne winkelcentrum waar onder andere de H&M in gehuisvest is, staat in groot contrast met het prachtige, authentieke pand waar je de Bershka vindt.

Aanbiedingen
Het grote voordeel van winkels die we in Nederland ook hebben is dat de aanbiedingen in het buitenland vaak anders zijn. De collecties van internationale winkels zijn overal vergelijkbaar, maar de mode verschilt per land. Zo loopt een bepaald item in het ene land veel beter dan in het andere land en dan kan het zomaar zo zijn dat een item dat in Nederland heel goed loopt, in Boedapest helemaal niet zo goed loopt. Dikke kans dat dat item in Boedapest in de aanbieding komt, terwijl je er in Nederland nog steeds de hoofdprijs voor betaalt.

Vanaf het Vörösmarty plein loop je zo de Váci utca in waar je exclusieve winkels vindt waar vooral vrouwen hun slag kunnen slaan. De MAC store, een L’Occitane winkel en een winkel van Clinique laten menig hartje sneller slaan, aangezien deze winkels in Nederland schaars zijn. Daar in de buurt zit ook een winkel van het Italiaanse lingeriemerk Tezenis Underwear, die zeker een bezoekje waard is.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!