BoedapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestboedapest-winter-budapest

Vaci utca, de belangrijkste winkelstraat van Boedapest

Een van de belangrijkste winkelbuurten van Boedapest is de Vátci utca en haar zijstraten. Een prachtig voetgangersgebied waar je tijdens het shoppen geniet van de mooie architectuur.

Boedapest_winkelen-vaci-utcaVáci utca is een van de mooiste voetgangersstraten ter wereld. Deze winkelstraat in Pest bereikte enkele jaren  terug de 7e plek onder 16 beroemde winkelstraten wereldwijd en scoorde 76 punten van de 100, waarmee Boedapest bekende voetgangersstraten van Parijs, Amsterdam en Milaan ver achter zich liet. Echt een must dus!

De straat begint vanaf het Vörösmarty-plein en eindigt tegenover de Centrale Markthal aan de Pest-zijde van de Vrijheidsbrug. Het noordelijke deel van de straat is het meer toeristische deel, dat wemelt van de mensen tijdens de zomer en tijdens de kerstmarkt op het Vörösmarty-plein.

Winkels
Het aanbod aan winkels is gevarieerd: naast souvenirwinkels vind je er ook bodega's en exclusieve designwinkels zoals Furla of La Nerella. Voor boekenliefhebbers biedt Libri Studium een ruime keuze aan Engelse literatuur. De Philantia bloemenwinkel heeft een prachtig gebeeldhouwde gevel en de woning ernaast is mooi versierd met Zsolnay keramiek.

Werp tussen het shoppen door ook af en toe een blik naar boven om de artistieke gevels van de gebouwen te bewonderen. Het gebouw op nummer 9 was een herberg die József Hild, de beroemde architect van het tijdperk, heeft herbouwd - hier gaf de 11-jarige Mozart ooit een concert.

Boedapest_winkelen-vaci-utca

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!