BoedapestBoedapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest-winter-budapestboedapest - foto matthijs bettman

De beste reistijd voor Boedapest

Boedapest toont zijn charme in de lente en de vroege herfst, hoewel de meeste toeristen de stad in de zomer bezoeken. De winter in Hongarije is vrij koud en grijs, maar je zult er ook veel overdekte attracties vinden - de kerstperiode is in Boedapest ook heel bijzonder om eens mee te maken.

In de lente ontwaakt de stad uit zijn winterslaap, de eerste knoppen aan de bomen verschijnen en de zon warmt je weer lekker op. Lentebloemen, bomen en gras in alle schakeringen groen zijn een verfrissende verandering na de grijze winterdagen.

Het weer in maart en in de eerste helft van april is een beetje onvoorspelbaar, er heerst vaak veel wind, maar in de tweede helft van april en mei worden de dagen doorgaans steeds warmer. De dagelijks temperatuur stijgt tot 20-25 ° C - ideaal voor een citytrip naar Boedapest!

De lente is perfect voor sightseeing en wandelen door de groene delen van de stad, zoals het Margaretha-eiland, de Gellert heuvels of de heuvels van Boeda. Het Boedapest Lente Festival zorgt bovendien voor cultureel entertainment. Op 15 maart wordt de opstand tegen de Oostenrijks-Habsburgse onderdrukking herdacht; een nationale feestdag. Pasen is de andere belangrijke voorjaarsfeestdag in Hongarije.

Herfst in Boedapest
In september en oktober zijn de dagen nog steeds warm, maar je hebt er niet de verzengende hitte van de zomer. De grote hordes toeristen verdwijnen, kinderen gaan weer naar school - de rust keert terug in Boedapest. Als je geluk hebt tref je in de eerste helft van oktober ook nog mooie zonnige dagen. Deze periode heet vénasszonyok nyara in het Hongaars ('oude vrouwen zomer') of nazomer. November leidt alweer naar de winter met kortere, grijze en bewolkte dagen.

Het begin van de herfst is een ideale tijd voor sightseeing en wandelen door de vele parken in Boedapest om de prachtige gouden en rode bladeren aan de bomen te bewonderen. Het zonlicht op een heldere herfstdag leent een mysterieuze sfeer aan de stad - een perfecte tijd om prachtige foto's van de stad te nemen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!