boedapest-winter-budapestBoedapestBoedapestvarosliget-boedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettman

Wandeling door de Joodse wijk

Hongarije heeft de grootste joodse bevolking in Oost-Centraal-Europa en de tweede grootste synagoge ter wereld. De Joodse wijk van Boedapest staat op de UNESCO lijst van bezienswaardigheden - zeker de moeite waard dus om met een al dan niet begeleide wandeling te ontdekken! 

Het is de moeite waard om met een gids door de Joodse wijk van Boedapest te lopen, er valt zoveel te vertellen over deze wijk. De begeleide tour van Free Walking Tours is gratis - gidsen werken op basis van commissie, dus ze doen hard hun best voor je. Geef ze daarom een mooie fooi aan het eind van de route!

De gids laat je niet alleen de religieuze tradities van de wijk zien, maar ook de culturele en wetenschappelijke bijdragen, evenals de samenhang met de Hongaarse geschiedenis en evolutie. Je ontdekt de geschiedenis van de grootste synagoge in Europa, loopt over de begraafplaats en de Memorial Garden en leert alles over de verborgen joodse symbolen van de wijk. Je neemt ook een kijkje in de meest authentieke lokale pubs en culturele centra die de populaire ontmoetingsplaatsen zijn in de wijk.

Jewish District Walk
Begint dagelijks om 03.30 uur
Trefpunt: Vörösmarty plein (bij de fontein met de leeuw)
Lengte: 2,5-3 uur
Groepen van meer dan 12 personen moeten 24 uur vooraf registreren. 

Een gratis stadswandeling door de Joodse wijk zonder gids kun je vinden via deze link

Boedapest_wandeling-synagoge- 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!