Boedapestboedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Wandeling over de Donau Promenade

De schitterende promenade tussen de Elisabethbrug en de Ketelbrug is er nog niet zo lang maar is inmiddels wel een van de mooiste bezienswaardigheden van Boedapest. Samen met de Burcht, de Gellértberg en de Waterstad. 

De panoramatocht begint bij de Elisabethbrug die vlak bij de ruďne van Contra-Aquincum ligt, dit Romeinse fort diende als bescherming van de grens van het Romeinse rijk. Vervolgens wandel je langs de voornaamste kerk van de stad, een van de oudste kerken in Boedapest. Bisschop Gellért werd hier begraven, daarna werd er een Gotische kerk gebouwd door Koning Matthias - de rijke renaissance koning in de 15e eeuw. De moeite waard dus om even binnen te kijken.

Als je verder loopt kom je langs de 5 sterren hotels, het Marriot en het Intercontinental, waar je lekker kunt lunchen of een drankje kunt nuttigen. Op het Vigadó plein staat het mooiste concertgebouw van Boedapest. Op het hek van het gebouw zit een klein mannetje dat bij veel mensen de aandacht trekt dus de moeite waard om even te gaan kijken. De tocht eindigt bij de indrukwekkende Ketelbrug.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!