BoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Corvinteto: prachtig zicht over de stad

Corvinteto is de enige openluchtclub in Boedapest. De club bevindt zich boven op het dak van een oud warenhuis. Het mooie van deze locatie is dat je een prachtig uitzicht hebt over heel Boedapest.

Boedapest_corvintetoAlsof je een underground filmscene binnenstapt, dat is het gevoel wat het beste bij de club past. De ingang is op de begane grond. Na het volledige trappenhuis, gevuld met hangende jeugd, beklommen te hebben biedt Corvinteto een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dakterras in Berlijnse hipster sfeer. De favoriete drankjes hier zijn bier met ranja (afgeleid van het Franse bičre fraises, wat in het Nederlands is vertaald naar rosébier) en vodka met citroen (een soort mojito met maar de helft van de ingrediënten).

Naast het dakterras biedt Corvinteto verschillende verdiepingen waar gedansd en gelounged kan worden. Met allemaal een eigen muziekthema en allemaal hun eigen type bezoeker. Het reusachtige gebouw met de oorsprong van een warenhuis, midden in het centrum, stamt uit het communistische tijdperk. De makkelijkste manier om het te vinden is om af te gaan op Blaha Lujza metrostation, want daar zit het dicht in de buurt.

Lokatie
Het vinden is een beetje lastig, waardoor het een soort "verborgen schat" charme krijgt. De ingang is namelijk niet duidelijk aangegeven: je moet een zijstraat inlopen en zoeken naar een vrachtlift aan het einde van een korte gang, in een fast food tentje met het opschrift "Corvin Kifozde". De lift blijft op en neer gaan om de paar minuten (je kunt ook met de trap naar de bovenste verdieping, dat is misschien minder leuk, maar dat geeft je waarschijnlijk wel een veiliger gevoel). Wat de lift een leuke touch geeft: echt dorstige of ongeduldige feestgangers kunnen wat te drinken kopen uit de ijskast van de vriendelijke liftbegeleider.

Bij Corvintetö ben je gegarandeerd van een avond vol entertainment staat. Of je kijkt je ogen uit op het dakterras (dat overigens in de winter gesloten is) of je kijkt je ogen uit naar de diversiteit aan mensen, waar gemakkelijk een gesprek mee aan te knopen is en dan gaat het wagen aan een dansje haast vanzelf.

Corvintetö
Blaha Lujza ter 1-2, Boedapest
Corvin Warenhuis, ingang bevindt zich in Somogyi Béla

Openingstijden
Elke dag van 18.00-05.00 uur

Boedapest_corvinteto-uitgaan

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!