Boedapestboedapest-winter-budapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapestvarosliget-boedapest

De Donauknie

De Donau is een van 's werelds grootste rivieren en stroomt door vier Europese hoofdsteden: Wenen (Oostenrijk), Bratislava (Slowakije), Boedapest (Hongarije) en Belgrado (Servië). Een van de meest interessante stukken van de Donau is de plek waar de rivier een spectaculaire hoefijzervormige bocht maakt, die bekend staat als de Donauknie.

Boedapest_donauknieNiet alleen het landschap is hier mooi, tal van kleinere dorpen zorgen voor een prachtige historische sfeer. De bezienswaardigheden in steden als Esztergom, Visegrád en Szentendre zijn legio: van 3000 jaar oude mummies, tot kastelen op hoge kliffen aan het water, ruďnes van een oude Romeinse stad en een openluchtmuseum waar de huizen nog rieten daken hebben.

Als je in Boedapest bent en je hebt tijd voor een uitstapje, dan is de Donauknie een echte aanrader. De Donauknie strekt zich vanaf Boedapest uit naar het noorden en westen tot aan Esztergom. Het gebied is gemakkelijk te bereiken vanuit de stad met het openbaar vervoer (bus en metro). De grotere plaatsen aan de Donau zijn onderling verbonden met veerboten, helemaal een leuke manier om van A naar B te komen in deze regio. Er zijn ook georganiseerde dagtours vanuit Boedapest naar de Donauknie per bus.

Boedapest_donauknie-1Tip: boek een excursie!
Tijdens deze excursie breng je met een gids een bezoek aan Esztergom, Visegrád en Szentendre, de 3 mooiste stadjes aan de Donauknie en geniet je op verschillende punten van een schitterend uitzicht over de Donauvallei. Tijdens de zomer (tussen 1 mei en 30 september ) ga je terug naar Boedapest over de Donau per boot. Als je een ticket voor deze excursie online bestelt krijg je 4 euro korting!

Reserveer hier een ticket voor de excursie!

Boedapest_Donauknie_2

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!