varosliget-boedapestBoedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapestboedapest - foto matthijs bettman

Capitool Reisgids Boedapest

De reisgids Boedapest van Capitool is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na een stedentrip naar Boedapest. Capitool is, met inmiddels meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. De prachtige illustraties zijn heel bijzonder.

Boedapest_Boeken_Capitool_reisgids_boedapestDe Capitool Reisgidsen onderscheiden zich van alle andere door de combinatie van visuele middelen en praktische bruikbaarheid. Je vindt in de gidsjes driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto's, maar ook verhelderende kaarten en compacte teksten. Met ook aandacht voor restaurants, accommodatie en vervoer.

Boedapest, het 'Kleine Parijs van Midden-Europa', is beroemd om de monumenten die de 1000 jaar oude cultuur van de stad weerspiegelen. De stad kent vele historische gebouwen en paleizen in tal van stijlen, zoals het Parlement van Hongarije dat een symbool voor de stad is geworden. Talloze natuurlijke warmwaterbronnen hebben ervoor gezorgd dat Boedapest vele kuuroorden kent.

Wijken
In de reisgids Boedapest is de stad opgedeeld in zes wijken, elke wijk wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat tal van foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Voor liefhebbers is er een aantal wandelingen uitgestippeld. Ook heeft deze reisgids een handige uitneembare kaart.
  
Capitool reisgids Boedapest
Tadeusz Olszanski & Barbara Olszanska
Unieboek|Het Spectrum, 2019
ISBN: 9789000341504
€ 28,99

Bestel Capitool Boedapest bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!