www.boedapest-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
Boedapestvarosliget-boedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanboedapest-winter-budapestBoedapest

Ty˙kh˙sleves, traditionele Hongaarse kippensoep

Lekkere kippensoep maar dan op zijn Hongaars: Ty˙kh˙sleves. Het is een echte Hongaarse specialiteit.áTijdens een traditionele Hongaarse bruilof bevat deze soep hoorntjespasta, die door de vriendinnen van de bruid gemaakt worden.

De bereidingstijd van deze pittige soep is langer dan een uur.

Boedapest_recepten-tyukhusleves.jpgWat heb je nodig? (4 personen)

1 kip (1,5 kilogram)
zout
10 peperkorrels
2 grote wortels
2 grote peterseliewortels
1 kleine knolselderij
1 kleine koolrabi
2 teentjes knoflook
1 kleine ui

Verdeel de kip ten eerste in 4 delen. Was en schil daarna de wortels en peterseliewortels, snij ze 'en julienne'. Was en schil nu de koolrabi en knolselderij, pel de ui en de knoflookteentjes. Leg het kippenvlees nu in een hoge pan en giet er 2 liter koud water over heen. Voeg hier zout en peperkorrels aan toe. Nu breng je het water aan de kook en draai je het vuur laag waardoor de kip langzaam gaar kookt.

Een half uur later kun je de groenten erbij doen, waarna de soep na 1 a 1,5 uur klaar is. Haal de pan van het vuur en laat het even rusten. Je kunt hem nu nog voorzichtig zeven met een soeplepel door een fijne zeef, zodat het een heldere soep wordt. Het lekkerst is de soep met vermicelli of griesmeelballetjes.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!