varosliget-boedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Kabelbaan, stoeltjeslift, boot en tandradbaan

In Boedapest zijn ook andere vormen van openbaar vervoer te vinden. Neem eens de boot, kabelbaan, stoeltjeslift en tandradbaan voor een heel ander beeld van de stad!

Tandradbaan
De tandradbaan is een van de bezienswaardigheden van het bergland van Boeda. De tandradbaan is het hele jaar door beschikbaar, van de vroege ochtend tot de late avond. Het onderste station is gelegen aan de Városmajor, op een afstand van twee haltes van tram 59 vanaf Moszkva tér. Het hoogste punt ligt op de Szechenyi-heuvel, op loopafstand van Normafa, waar een aantal wandelroutes samenkomen. Je kunt zelfs fietsen meenemen door een extra enkele reis af te stempelen.

Stoeltjeslift
Reizen per stoeltjeslift heeft zo z'n voordelen. Naast een bijzondere reiservaring, kun je genieten van het mooiste panorama van Boedapest vanaf de Erzsébet uitkijktoren, op loopafstand van het bergstation van de stoeltjeslift. Tijdens de afdaling van de beboste bergtop van de János-heuvel in de stad heb je weer mooie uitzichten. Het dalstation ligt in Zugligeti út, waar je kunt overstappen op bus nummer 291 naar het treinstation van Nyugati.

Kabelbaan
Een 95 meter lange baan met een klim van 48% staat garant voor een snelle en spectaculaire rit. Twee rijtuigen brengen passagiers van de Clark Ádám tér naar het kasteel. Sinds 1987 is de kabelbaan (tandradbaan) zelfs vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf het bergstation kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de Kettingbrug, het Hongaarse parlement en de Donau. 

Cuise op de Donau
Verschillende maatschappijen in Boedapest laten je de schoonheid van Boedapest bewonderen vanaf een rondvaartboot op de Donau. Je komt langs het Margaretha-eiland, ziet het Hongaarse parlement en kijkt uit op de twee heuvels met diverse bezienswaardigheden. De Burchtheuvel herbergt het Koninklijk Paleis, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Op de heuvel Gellert zie je het Vrijheidsmonument en de Citadel. Je passeert alle bruggen van de stad, tot de Petőfi brug. Ook passeer je een aantal van de beroemde universiteiten van Boedapest, de Markthal, de Redoute, de Donau promenade en een aantal luxe hotels. Als je een ticket online boekt kun je kiezen uit cruises overdag of 's avonds, met diner of muziek.

Boek hier een boottocht over de Donau in Boedapest

Boedapest_cruise-donau-budapest

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!