Boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestvarosliget-boedapestboedapest-winter-budapestBoedapest

Kaartjes voor het openbaar vervoer

Losse kaartjes voor het openbaar vervoer in Boedapest zijn te koop bij de grotere kiosken in de stad, bij de ingangen van metrostations en busstations en bij de automaten. In boekjes van 10 stuks is dat iets goedkoper. Abonnementen, dagkaarten en weekkaarten kun je bij de grotere stations kopen. De kassa's sluiten meestal om 20.00 uur.

Boedapest_kaartje-openbaar vervoerLosse kaartjes zijn in verhouding duur, rond 1,15 euro. Je moet steeds een nieuw kaartje afgestempelen als je overstapt (uitgezonderd metro, zo lang je onder de grond blijft kun je gedurende 30 minuten overstappen). Daarom is het handiger een dagkaart, driedagenkaart of weekkaart te kopen.

Voor een tweewekenkaart of maandkaart heb je een stamkaart met pasfoto nodig. Met zo'n vervoerskaart kun je van alle vormen van openbaar vervoer gebruiken binnen de stadsgrenzen van Boedapest. Boten, kabelbanen en het tandradbaantje naar de Burchtheuvel uitgezonderd. Meer informatie over het openbaar vervoer in Boedapest op de website van BKV.

Gratis met de Budapest Card
Met de Budapest Card kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest. Als je de Card online bestelt krijg je 3 euro korting!†

Koop een Budapest Card met 3 euro korting!

Boedapest_tram-openbaar-vervoer

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!