boedapest-winter-budapestBoedapestvarosliget-boedapestBoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettman

Hadtörténeti Muzeum (Oorlogsmuseum)

Het Oorlogsmuseum in Boedapest (Hadtörténeti Muzeum) is ondergebracht in een vroegere kazerne van de Burcht. Van de rijke collecties zijn vooral de exposities die met gebeurtenissen uit de nationale geschiedenissen verweven zijn de moeite waard.

Boedapest_musea-hadtorteneti-muzeum-2.jpgIn het museum vind je een rijke collectie wapens, uniformen, vlaggen en allerlei militaire documenten en relikwieën. Je ziet er voorstellingen van legeraanvoerders en veldslagen, landkaarten, showtafels, handwapens en uniformen, evenals de oorspronkelijke vaandels van de opstand onder Rákóczi en van de vrijheidsstrijd van 1848-1849.

Op de promenade zijn Turkse en Hongaarse kanonlopen opgesteld en je ziet er ook een paar kanonskogels in de muur, die dateren uit de 1848-1849 revolutie. Het pand werd gebouwd als een legerbarak in de jaren 1830. De ingang van het museum is vanaf Tóth Árpád setány.

Bereikbaarheid: neem de kabelbaan vanaf de Kettingbrug; de openbare bus (Várbusz) van Szell Kálmán ter of een van de vele wandelpaden op de Burchtheuvel.

Hadtörténeti Muzeum

Kapisztrán tér 2-4, Boedapest

Openingstijden:
1 april - 30 september: dinsdag - zondag 10:00-18:00
1 oktober - 31 maart: dinsdag - zondag: 10:00-16:00

Toegangsprijzen:
Volwassene: HUF 800
Kind & Senior: HUF 400

Maandag gesloten

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!