boedapest-winter-budapestboedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapestBoedapestBoedapestBoedapest

Grote Synagoge

De Grote Synagoge (Dohany Synagoge) in Boedapest is hét Joodse monument van Hongarije. De facade van de Grote Synagoge is een plaatje, kijk naar boven en vergaap je aan dit prachtige gebouw.

Boedapest_monumenten-dohany-utca-synagoge.jpgHett is een van de grootste en meest fraaie synagoges ter wereld. De dubbele toren met de uivormige koepels domineert de gevel en het interieur is al even indrukwekkend. Er kunnen met gemak 3000 bezoekers naar binnen.

TIP: Bestel je ticket(s) voor de Grote Synagoge van te voren online en ontloop de wachtrij voor de kassa. Inclusief skip-the-line toegang en rondleiding! 

Bestel hier tickets voor de Grote Synagoge incl. rondleiding

Joodse wijk
De synagoge staat in de voormalige Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig wonen er nog een behoorlijk aantal Joden. Het gebouw is 75 meter lang en 27 meter breed en werd tussen 1854 en 1859 in Moorse stijl gebouwd, naar het plan van de architect Ludwig Förster. Het gebouw moest flink worden gereconstrueerd na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Het geboortehuis van Theodor Herzl (de grondlegger van het zionisme) stond vroeger naast de synagoge.

Dohany Zsinagoga
Dohany utca 2, Boedapest 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!