boedapest - foto matthijs bettmanBoedapestvarosliget-boedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Tropicarium: wandelen langs haaien

De grote attractie van deze 3000m˛ grote onderwaterwereld zijn de haaien, die in een tunnel langs de bezoekers zwemmen. Behalve dit reusachtige aquarium met talloze waterdieren en planten is er ook tropisch bos met reptielen en vogels. Kinderen vinden vooral de aapjes geweldig.

Weggestopt in een buitenwijk van Boeda vind je Centraal-Europa's grootste zoutwater aquarium, Tropicarium. Honderden dieren - exotische vogels, doodshoofdaapjes, lokale vissen, tropische vissen en haaien, krokodillen en andere reptielen - leven in een nagemaakte natuurlijke habitat met een oppervlakte van meer dan 3.000 vierkante meter.

Je kunt er vogels en kleine aapjes van dichtbij bekijken tijdens een wandeling door een tropisch regenwoud, maar het hoogtepunt zijn de 8 haaien die je ziet door een glazen observatietunnel door hun aquarium. Het voeden van de haaien is een populaire attractie, en vindt plaats op elke donderdag tussen 3 en 4 's middags. Zwemmen met de haaien is mogelijk voor ervaren duikers.

Naast het grote zoutwater aquarium zijn er ongeveer 50 andere aquaria te vinden, waaronder een groot zoetwater aquarium gewijd aan de verschillende vissen van Hongarije. Dit openlucht aquarium is  een volledig natuurlijke ecosysteem dat verandert met de seizoenen. 

Tropicarium 
Nagytétényi út 37-43, Boedapest

Openingstijden:
Maandag - Zondag: 10.00-20.00 uur (de kassa sluit om 19 uur)

Toegangsprijzen:
Volwassene: HUF 2300
Kinderen en ouderen: HUF 1600
Student: HUF 1900

Bereikbaarheid:
Tropicarium Budapest vind je in het Campona Shopping Center. Neem bus 233 vanaf Astoria, bus 3 vanaf Móricz Zsigmond körtér of bus 14 of 114 vanaf Kosztolányi Dezső tér. Een andere populaire en kindvriendelijke attractie binnen Campona is het Paleis van Wonderen, een interactief wetenschapsmuseum voor kinderen. Meteen even meepikken dus! 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!