varosliget-boedapestboedapest-winter-budapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapest

Palatinus strandbad (Palatinus Fürdö)

Het Palatinus Strand op het Margaretha-eiland in Boedapest werd in 2013 tot een van de mooiste buitenbaden in de wereld bestempeld door lezers van The Guardian. En dat is niet voor niets. Dit buitenbad met elf bassins, een golfslagbad en vijf glijbanen (waarvan vier van 120 meter lang én een kamikazeglijbaan) in een park biedt veel vermaak.


Het is een prachtige plek, maar hoogzomer zijn de baden vaak stampvol. Probeer een bezoekje dus een beetje te timen, want het is wel de moeite waard. Het schilderachtige zwembad- en strand-complex van Palatinus Strand vind je op het populaire Margaretha-eiland (Margit Sziget). Het is niet alleen het meest populaire, maar ook het meest centraal gelegen strand van Boedapest

De zwembaden en baden van Palatinus Strand worden gevuld met thermaal bronwater. In aanvulling op de 11 buitenbaden (inclusief een leuk golfslagbad) zijn er sportvelden en speelplaatsen voor kinderen en wordt er aquafitness gegeven voor volwassenen.

Andere stranden
Als je een minder drukke en minder toeristische plek zoekt, probeer Csillaghegyi Strand of Romai Furdo Strand aan de Buda zijde van Boedapest of Paskal Strand in District XIV (niet ver van het stadspark van Boedapest Zuglo District).

Openingstijden
Alleen open in de zomer, van 28 april tot 30 augustus van ma tot vr: 09:00-19:00

Tickets
Entreegelden voor Palatinus variëren afhankelijk van je verblijf en op welke dagen je een bezoek wilt brengen. Weekdagen zijn goedkoper dan in het weekend, en er zijn een aantal kortingen voor studenten, ouderen en gezinnen. Peuters tot 3 jaar kunnen gratis naar binnen.

Toegangsprijzen op weekdagen
    Tickets voor volwassenen HUF 2.400
    Tickets voor kinderen, studenten, gepensioneerden HUF 1.500
    Tickets voor gezinnen (2 volwassenen en 2 kinderen) HUF 6.100

Toegangsprijzen in het weekend
    Tickets voor volwassenen HUF 2800
    Tickets voor kinderen, studenten, gepensioneerden HUF 1.700
    Tickets voor gezinnen (2 volwassenen en 2 kinderen) HUF 7000

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!