Boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest-winter-budapest

New York Café: hét historische koffiehuis van Boedapest

Koffiehuis New York Café is het grootste en mooiste koffiehuis in Boedapest. Het is gelegen in een luxueus hotel in hartje Boedapest en is hét centrum voor dichters en schrijvers. Het koffiehuis heeft met fresco's beschilderde plafonds en er hangen schitterende kroonluchters. Naast de heerlijke koffie kun je hier kiezen uit een uitgebreid assortiment aan gebakjes. Ook kun je hier nationale maar ook internationale kranten lezen.

Boedapest_koffie--new-york.jpgHet New York Palace valt je meteen op als je aan komt lopen. Dit prachtige gebouw werd gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en huisvest het legendarische New York Café, dat werd bezocht door de elite van de literaire wereld van Hongarije.

Hotel
Circa 100 jaar later was het New York Palace verwoest door de twee wereldoorlogen en de nalatigheid van het communistische regime. De Italiaanse hotelketen Boscolo Hotels redde het paleis in 2001. Zij investeerden  ongeveer 80 miljoen euro in het vervallen gebouw in Boedapest en maakten er een luxe 5-sterren hotel van, dat in 2007 werd geopend. Vandaag de dag heeft het paleis zijn oorspronkelijke glorie weer terug en is ook het café in ere hersteld. Veel mensen komen hier om te genieten van het prachtige interieur en een lekkere kop koffie, maar je kunt er ook terecht voor een heerlijk ontbijt.

New York Cafe
Erszébet körút 9, Boedapest 

Gerelateerde artikelen: Koffiehuis New York

Boedapest_koffie-new-york

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!