BoedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapestvarosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettman

Gerbeaud Cukrázsda: handgemaakt, vers ijs

Gerbeaud Cukrázsda in Boedapest is behalve een bakker, koffiehuis en restaurant ook een ijssalon met huisgemaakt ijs dat alleen van de beste verse ingrediënten gemaakt wordt. 

Boedapest_ijs-gerbeaud-cukrazsda.jpgHet ijs wordt gemaakt door middel van de traditionele bereidingswijze en pasteuriseerwijze. Het bevat geen kunstmatige kleurstoffen of andere onnatuurlijke middelen. Ingrediënten die worden gebruikt zijn onder andere Valrhona cacao poeder, hazelnootpraline, vers gemaakte koffie, Ceylon kaneel en vanille bourbon. Het vruchtenijs wordt alleen van vers fruit en fruit puree gemaakt.

Gerbeaud
Koffiehuis Gerbeaud Gasztronómia werd opgericht in 1858. Het koffiehuis staat voor meer dan 150 jaar koffietraditie in Boedapest. Het interieur bestaat uit onder andere de stijlen rococo en jugendstil en er hangt een Franse sfeer. Veel beroemdheden hebben hier koffie gedronken. 

Gerbeaud heeft een goede reputatie, maar de laatste jaren is er wel het één en ander veranderd. Er is een groot terras aangebouwd voor  Gerbeaud Grill, een restaurant gedeelte dat de helft van de voorzijde in beslag neemt. Binnen heeft het nog wel de grandeur van ooit, maar buiten heeft het wat aan sfeer ingeboet. 

Gerbeaud
Vörösmarty tér 7-8, Boedapest 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!