Boedapestvarosliget-boedapestBoedapestboedapest-winter-budapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapest

Veel voordeel met de Budapest Card

Met de Budapest Card leer je Boedapest kennen op een laagdrempelige en makkelijke manier. Met deze kaart op zak pak je veel voordeel - gratis en met korting toegang tot musea en attracties, gratis openbaar vervoer - zie je veel en verbreed je je kennis van de stad.

Stap een aantal musea binnen zonder te betalen, maak gebruik van het openbaar vervoer binnen Boedapest zonder gedoe met kaartjes, sluit aan bij twee tours door Boedapest, kom daarvan bij in een thermaal bad waar je de entreeprijs overslaat en dat is nog niet eens alles wat de Budapest Card je biedt!

TIP: Bestel de Budapest Card voor 24, 48 of 72 uur van tevoren online met een leuke korting!

Bestel hier de Budapest Card met korting!

Boedapest_budapest-cardWat is de Budapest Card?
De Budapest Card is een manier om het leven in Boedapest een stuk gemakkelijker te maken voor toeristen. De kaart neemt elke toerist aan de hand mee naar de mooiste plekjes van de stad. Twee Engelstalige gidsen doen daar nog een schepje bovenop door je mee te nemen met twee verschillende stadswandelingen die per stuk ongeveer 2 tot 2,5 uur duren. Een tour gaat door het stadsdeel Boeda, de andere door Pest. Zo’n tour is leuk om het verblijf mee van start te gaan, zodat je meteen weet waar je bent beland.

Op jouw ontdekkingsreis door deze prachtige stad, waar altijd iets nieuws te ontdekken is, ben je nergens zonder het openbaar vervoer. De Budapest Card biedt vrij reizen in al het openbaar vervoer dat wordt verzorgd door BKV en HEV voertuigen. Hieronder vallen trams, trolleys, metro’s, de Millennium metro, boten die varen op lijndiensten, tandradbaan, bussen (ook lijndiensten van en naar het vliegveld). Je route stippel je uit aan de hand van de reisgids die je als app, bij aankoop van de Boedapest-kaart, gratis op je telefoon kunt installeren. En om je kennis over Boedapest uit te diepen bieden 7 musea vrije entree. Dit zijn het Historisch museum van Boedapest, Kiscelli Museum, Aquincum Museum met het Archeologisch Park, Hongaarse Nationale Galerie, Hongaars Nationaal Museum, Vasarely Museum, New Budapest Gallery en Hopp Ferenc Oost-Aziatische Kunst Museum.

Boedapest_Lukacs-BathBadhuis
En als je dan geen energie meer over hebt kun je je in alle rust weer opladen bij St Lukács Bath: het thermale bad waar je je op vertoon van de Budapest Card elk willekeurig moment binnen de geldigheidsduur van de kaart kunt onderdompelen. Naast al deze voordelen biedt de kaart ook nog eens kortingen van 10% tot 50% op 70 verschillende restaurants, thermale baden, musea, bezienswaardigheden, evenementen en excursies in Boedapest. Bij de Budapest Card wordt een boekje geleverd met de meest recente, aangesloten diensten.

Hoe werkt het?
Na ontvangst van de Budapest Card kun je zelf bepalen wanneer je de geldigheidsduur van de kaart laat ingaan. Achterop de kaart vul je in de lege vakjes de ingangsdatum in en zet je je handtekening. Zo kan de dienstdoende controleur checken of de kaart nog geldig is. Zoals de kaart zal aangeven schrijf je in het eerste hokje het getal dat de maand aangeeft, het tweede hokje is bedoeld om de dag aan te geven en in het laatste hokje geef je de tijd aan waarop je de Budapest Card wil laten ingaan (bijvoorbeeld 27 juni, 21.15 zou zijn: 06 27 21). Dit hoort duidelijk gedaan te worden, want wanneer het niet duidelijk leesbaar is, is de kaart niet geldig.

De soorten
De Budapest Card is verkrijgbaar in drie varianten: 24-uur, 48-uur of 72-uur.

Waar te koop
De Budapest Card is ook op verschillende punten in Boedapest te koop. Vaak is het online aanschaffen van een Budapest Card voordeliger, omdat hier vaker kortingen worden gegeven, én je hebt je kaart al als je in Boedapest arriveert en hoeft niet meer op zoek naar een verkooppunt.

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Boedapest. Kijk voor meer informatie over de Budapest Card en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Boedapest en andere Europese steden bij Citypasses.eu.

Boedapest_museum-schone-kunsten

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!