Boedapestvarosliget-boedapestboedapest-winter-budapestBoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettman

Apps die het verblijf in Boedapest makkelijker maken

Goede voorbereidingen van een stedentrip naar Boedapest zitten in de kleinste details. Wat doe je bijvoorbeeld als je verdwaald? Hieronder vind je enkele apps die het verblijf in Boedapest makkelijker maken.

Boedapest_appWie op vakantie gaat wil goed voorbereid zijn, leest alle in en outs over de bestemming, wil weten waar de hot spots zijn en waar het goed vertoeven is tijdens een avondje stappen. In een paar dagen tijd wil de stedentripper of vakantieganger de stad door en door leren kennen en voordat je vertrekt, wil je de vakantie eigenlijk al half ervaren hebben. Belangrijk: niks mag gemist worden.

Natuurlijk heb je in Boedapest de mobiele versie van Boedapest-Nu altijd bij de hand. Daarnaast zijn er een aantal handige apps om je tijdelijke leven in Boedapest een stuk gemakkelijker te maken.

1. Nelso Boedapest
Waar je ook bent in Boedapest, Nelso vertelt je welke bezienswaardigheden in de buurt zijn. Zo voorkom je dat je voor elke activiteit de hele stad door moet sjouwen, maar kun je altijd de dingen doen die op de route liggen. Dat bespaart een hoop tijd. Tijd waarin je meer van de stad kunt ontdekken. En ook als je iets moois tegenkomt waar je meer informatie over wilt weten, kun je de app openen om informatie in te laden.

2. Boedapest Reisgids van Tripomatic
Het handige aan deze app is dat het een kaart heeft waar je precies op kunt zien welke bezienswaardigheden Boedapest kent. En al die bezienswaardigheden zijn in kleine afbeeldingen op de kaart zichtbaar zodat je in één oogopslag kunt zien welk genre het betreft. Dat is nog eens een makkelijke manier om een route uit te stippelen!

3. Budapest reisgids etips LTD
Deze app geeft uitgebreide informatie bij elke bezienswaardigheid. Ook kun je aangeven hoe lang de duur van het verblijf is, waarna hij bepaalde daginvullingen suggereert. Daarnaast is de app te gebruiken om een metro-route te plannen met de aanwezige metrokaart. De app geeft suggesties voor shops, uitgaan en veiligheidstips en is nog budgetvriendelijk ook, met de budgetvriendelijke hotels en restaurants die hij aanbeveelt. De app is offline te gebruiken. Voor deze app betaal je €2,69 en alle tekst is in het Engels.

4. Budapest Multimedia Travel Guide
Net als alle andere reisgidsen geeft deze app informatie over Boedapest en de bezienswaardigheden in de stad. Een extra eigenschap is dat het ook video’s met informatie afspeelt. Voor €1,79 is deze app te koop.

5. GPS CoPilot
Een gratis navigatiesysteem die offline te gebruiken is. Super handig als je een keer het overzicht in Boedapest kwijt bent. Let wel: de app moet ingesteld worden met internetverbinding, daarna is hij te allen tijde offline te gebruiken.

6. Lonely Planet
De Lonely Planet app is niet veel anders dan de bekende reisgids van het merk. Wel is het een stuk goedkoper. Voor €3,99 heb je de reisgids altijd bij de hand.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!