Boedapestvarosliget-boedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestboedapest-winter-budapest

Sterrenrestaurants in Boedapest

Wat Boedapest naast de mooie entourage aantrekkelijk maakt voor een stedentrip, zijn vooral de lage prijzen die worden betaald voor het leven in de stad. Toch weten veel mensen niet dat er ook enkele voortreffelijke en luxe restaurants in de stad zitten die beoordeeld zijn met een Michelin-ster.

Boedapest telt drie uitstekende sterrenrestaurants:

Boedapest_onyx_restaurantOnyx

Aan het grote bekende Vörösmarty plein, midden in het centrum van Pest vind je sterrenrestaurant Onyx (vanaf Vaci Utca aan de Bershka-zijde het plein oversteken, iets verder doorlopen dan waar het plein eindigt en dan aan de linkerkant op nummer 7-8). In een haast koninklijke entourage wordt elke gast ontvangen door een heus ontvangstcomité dat de jassen aanneemt, netjes opbergt, bewaakt en bij het verlaten van het pand -al is het maar om te roken of gewoon even een luchtje te scheppen- weer aanreikt. Een moderne variant van de Barok stijl is duidelijk terug te vinden in het restaurant. De bediening is merkbaar hoog opgeleid en uiterst vriendelijk.

De keuken wordt geleid door een sterren-chef die de authentieke, Hongaarse keuken graag in stand houdt, maar dan wel met een moderne twist. Alles wat met gans te maken heeft is een vaste gast op het menu, op een manier bereid zoals je het nergens anders zal krijgen. De Hongaarse keuken bevat vooral veel vet. De chef-kok van Onyx heeft lokale gerechten in een gezonder jasje gestoken en hoopt hiermee een inspiratiebron te vormen voor de Hongaarse bevolking die in zijn ogen gezonder mogen eten. Alle producten komen uit Boedapest zelf of uit de nabije omgeving.

Bij Onyx variëren de prijzen van een avondmaaltijd (exclusief drank) voor een menu tussen 5990HUF (€19,46) en 23500HUF (€76,33) en wanneer je a la carte bestelt tel je tussen de 18500HUF (€60,09) en 22500HUF (73,08) neer voor het diner. Wat inclusief bijpassende wijnen, amuses en speciaal brood, al snel neerkomt op €250,00 voor een diner voor twee...

Onyx Étterem
Vörösmarty tér 7-8, Boedapest

Boedapest_Borkonyha-restaurantBorkonyha Winekitchen
Zoals de naam stiekem al verraad is de hele menukaart van sterrenrestaurant Borkonyha Winekitchen gebaseerd op wijn. Wie de Hongaarse keuken een beetje kent, kan met goed zoeken proeven dat die stijl subtiel is doorgevoerd in de gerechten van de menukaart in combinatie met behulp van ingrediënten uit andere landen en culturen. De sterren-chef ambieert een keuken met veel verschillende smaken, en staat dan ook open voor alle invloeden.

De wijnkaart van het restaurant presenteert 200 verschillende wijnen afkomstig van zowel bekende als onbekende wijngaarden. Bijna een kwart van de wijnen kan per glas op de juiste temperatuur besteld worden. De prijs van een maaltijd kan variëren tussen 5750HUF (€18,57) en 12650HUF (€40,85).

Borkonyha Winekitchen
Sas utca 3, Boedapest

Boedapest_costes-restaurantCostes
Een unieke ervaring, dat is wat restaurant Costes in Boedapest elke dag wil neerzetten. Een unieke ervaring voor elke unieke gast. Ze gaan voor kwaliteit van de bovenste plank en willen dit op de juiste manier uitdrukken in smaak. Om het oog te strelen decoreert het eten op artistieke wijze het bord. Met goede service laten ze gasten op hun gemak voelen voor een rustige, ongedwongen, culinaire ervaring. Er is keuze uit een 4- tot 7-gangenmenu en er kan ook a la carte besteld worden.

Bij elk menu kan een passend wijn-arrangement gekozen worden en bij elk gerecht is op de menukaart aangegeven welke wijn er het beste bij gedronken kan worden. Alles in het restaurant straalt kwaliteit uit: van de strakke, smetteloze inrichting, tot het servies en het etenswaar.

De prijzen voor een menu liggen tussen de 22515HUF (€72,65) en 33020HUF (€106,54). Wanneer er a la carte gegeten wordt kunnen er prijzen tussen 14710HUF (€47,48) en 20715HUF (€66,86) verwacht worden voor een maaltijd.

Costes
Radaj utca 4, Boedapest

Voor al deze restaurants geldt: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar goedkoop zal het niet worden...

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!