BoedapestBoedapestboedapest-winter-budapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapest

Budapest Rooms: beleef de stad van binnenuit

Budapest Rooms is een perfecte oplossing als je een betaalbare centraal gelegen B&B in Boedapest zoekt. De gastvrije eigenaar zorgt ervoor dat je niets tekort komt en als je erin geďnteresseerd bent, vertelt hij je graag over de historie van Hongarije en Boedapest.

Boedapest_bb---budapest-rooms.jpgDeze B&B s voorzien van alle faciliteiten die je ook in een elegant hotel zult vinden, gecombineerd met de intimiteit van een klein pension. Elke kamer heeft een unieke uitstraling met verschillende kleurenthema’s. ’s Morgens wordt er een continentaal ontbijt geserveerd.

Dichtbij gelegen zijn stations waar je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. In de buurt zijn ook vele lokale attracties te vinden, zoals charmante cafeetjes, straten en pleinen, maar ook de bekende straten Vaci en Andrássy, het Hongaarse Nationale Museum, St. Stefanusbasiliek en de Grote Synagoge (ook wel de synagoge aan de Dohány-straat, genoemd). Daarbij heb je in de buurt ook nog de beroemde thermaal baden van Boedapest.

Boedapest_bb---budapest-rooms3.jpgBeoordelingen
Dit 5 kamer pension wordt uitstekend beoordeeld - het is dicht maar niet te dicht bij de toeristische attracties van Boedapest en de Joodse wijk (tegenwoordig een levendig uitgaansgebied). Eigenaar Balazs en vrienden zijn uitstekende gastheren, het ontbijt is voldoende (niet enorm uitgebreid, maar dan houd je ruimte over voor een uitgebreide lunch in de stad). Enige probleem is dat de kamers grenzen aan een straat die, hoewel niet druk, wel wat luidruchtig kan zijn.

Het leukste van deze B&B is dat je er gegarandeerd meer over Hongarije leert dan ooit tevoren, ook al ben je vaker in Boedapest geweset. Uitgebreide gesprekken met Balasz tijdens het ontbijt leren je alles over de fascinerende geschiedenis van dit land.

Budapest Rooms
Szentkiralyi 15, Boedapest

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!