Boedapestboedapest-winter-budapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapest

Halloween in Boedapest

Locatie: Erzsébet plein, Boedapest

Halloween is een typisch Amerikaans feest dat door steeds meer Europese landen wordt overgenomen. Zo ook Hongarije en daar doet Boedapest uiteraard vol enthousiasme aan mee met verschillende festiviteiten.

Ook al is Halloween geen typisch Hongaars feest, als je toevallig eind oktober of begin november in Boedapest bent dan is een bezoekje aan het Erzsébet plein zeker de moeite waard. Van 31 oktober tot en met 2 november vindt hier een Halloweenfeest en -festival plaats. Dat is tevens de aftrap van het Belvárosi Gasztrosétány (Gans en Nieuwe Wijn Festival) dat in totaal vier maanden duurt.

Tijdens het Halloweenfeest worden er Glühwein, bier en pálinka gedronken. Pálinka is een typische Hongaarse likeur die in heel veel fruitsmaken verkrijgbaar is. De smaak framboos is vergelijkbaar met Bacardi Razz. Ook zal het aan Hongaars eten, zoals geroosterde ganzendij en gebak, niet ontbreken. En helemaal in het thema van Halloween is er ook pompoencocktail verkrijgbaar. Er is ook een voedselmarkt en live muziek.