Boedapestvarosliget-boedapestBoedapestboedapest-winter-budapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettman

Winkelcentrum WestEnd

De gevel van staal en glas verbergt ongeveer 400 winkels: WestEnd is het meest indrukwekkende én grootste winkelcentrum van Boedapest. Een ideale plek om te winkelen ook als je niet veel tijd hebt, want het is centraal gelegen naast het Nyugati treinstation. Ondergronds vind je een Match supermarkt, een Libri boekhandel en diverse speelgoedwinkels.

 

Boedapest_winkelcentra-westend.jpgEr is een Starbucks Cafe op de begane grond met een klein terras dat uitzicht biedt op de drukke Váci út. De goede selectie van koffie, drankjes, broodjes, thee, muffins, croissants en andere broodjes is een beetje duur, maar Starbucks is nog steeds een goede keuze voor koffie in Boedapest.

Je kunt in het winkelcentrum prima eten bij de vele eetgelegenheden en cafés. Voor het dessert probeer je de cupcakes in Reka's Cupcake Factory op het eerste niveau, of de Yogomore self-service bevroren yoghurt bar.

Bij WestEnd vind je ook een scala aan designer winkels, juweliers, cadeauwinkel, drogisterijen, speelgoedwinkels en vele andere winkels. Palace Cinema toont de laatste blockbusters.

Boedapest_winkelcentra-westend2.jpgDakterras
Als je even klaar bent met winkelen kun je uitrusten en genieten op het dak van het winkelcentrum. Hier vind je een park met bankjes
en een speelplaats voor kinderen. Je kunt hier prima even aan de drukte van de stad ontsnappen. Het park is net zo lang open als het winkelcentrum. Voor jonge ouders is de Baby-Mom kamer een aanrader (te vinden met de roltrap of lift vanaf de 2e verdieping naar de Semiramis Roof Garden). De ruimte heeft comfortabele fauteuils, commodes, en een magnetron voor het opwarmen van een maaltijd voor je kleintje. 

WestEnd City Center
Váci út 1-3, Boedapest

Open:
ma-za 10.00-21.00 uur
zondag: 10.00-18.00 uur 

M3 metro, trams Nyugati Ter station 4-6. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!