boedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest-winter-budapestBoedapest

Shoppen, eten en cultuur proeven in de Walvis (Bálna)

Ben je aan het shoppen bij de Grote Markthal in Boedapest, loop dan zeker ook even door naar de 'Walvis van Boedapest' (Bálna) in het CET gebouw. Dit grote centrum vol winkels, cultuur en entertainment ligt op ongeveer 100 meter van het zuidelijke deel van de Grote Markthal.


Boedapest_winkelcentra-balna-k.jpgEen aantal historische pakhuizen werden gerestaureerd en omgebouwd tot een enorm complex met  winkels, cafes en restaurants, een biologische markt in het weekend en tentoonstellingshallen (New Budapest Contemporary Art Gallery) aan de Pest-kant van de rivier.

Uitzicht
Het oogt nog wat kaal en onwennig, maar het begin is er. De tentoonstelling van hedendaagse kunst van de Nieuwe Boedapest Gallery, gevestigd in een van de bewaarde pakhuizen, is alvast een goede start. Er is ook een uitkijkpunt bovenin - onzichtbaar vanaf de begane grond - waar je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht op de stad. Met leuke cafes en restaurants én de nabijheid van de Donau en de Corvinus Universiteit heeft het centrum een gouden toekomst voor de boeg, vooral als het nabijgelegen park is opgeknapt.

Bovendien is dit een unicum in Boedapest: een rustige plek om wat te eten of koffie drinken zonder drukte om je heen en te genieten van het spectaculaire zicht vanaf het top niveau. In het voorjaar en de zomer kun je er mooi buiten zitten en genieten van het uitzicht op Boedapest. Het Olimpia Cafe heeft een mooi terras.
Boedapest_winkelcentra-balna-g.jpg
Je vindt het centrum in een zich snel ontwikkelend gebied vlakbij de Grote Markthal en de nieuwe campus van de Corvinus Universiteit, niet ver van de schilderachtige wandelweg langs de rivier, de Donau Promenade - een leuk plekje om op de houten bankjes even te genieten van het zicht op de rivier en de Buda-zijde van de stad.

Bálna Budapest
Fövam Ter 11-12. Boedapest

tram 2, Zsil utca of Fovam Ter stop, M4 (groen) metro Fovam Ter station. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!