boedapest-winter-budapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapestBoedapestBoedapest

Boedapest in de winter

Het weer in Hongarije in de winter kan variëren van jaar tot jaar. Meestal is januari de koudste maand, met dagelijkse temperaturen net onder het vriespunt. Soms kan het een paar dagen nog wat kouder zijn en ook 's nachts duikt de temperatuur een eind onder nul. Maar de kerstperiode meemaken in Boedapest is heel bijzonder en iets wat je echt eens gedaan moet hebben als je van deze stad houdt!


Meestal krijgt de stad wat sneeuw in de winter, maar je hebt er nooit lang last van: het smelt weg na een paar dagen. Zelfs in de winter zijn er prachtige zonnige dagen met kristalblauwe hemel. Hoewel het doorgaans nogal grijs en koud is in de winter zijn er genoeg dingen te doen in Boedapest. Je kunt kiezen uit tal van musea, variërend van groot en overweldigend tot klein en intiem.

Krijg je het koud? Een leuk koffiehuis met gebakjes is nooit ver weg. Je moet je ook zeker een keer onderdompelen in een van de prachtige oude badhuizen. Je kunt jezelf hier weer heerlijk opwarmen na een wandeling in de koude straten met een heet stoombad. De Hongaarse hoofdstad is een echte spa-stad, lees hier meer over de kuuroorden van Boedapest!

Boedapest_winter

Kerst in Boedapest
In december wordt de stad helemaal uitgedost met kerstversiering. Je kerstinkopen doen op de kerstmarkt op Vörösmarty ter is heel bijzonder! Half november begint Boedapest zich voor te bereiden op de kerstdagen. De straten zijn versierd met kleurrijke verlichting, prachtige etalages lokken de klanten op jacht naar cadeautjes. De stad biedt ook tal van activiteiten zoals concerten en speciale kerstrondleidingen om je een ​​onvergetelijke kerstervaring te bieden. Wil je meer weten over kerst in Boedapest, volg dan deze link

 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!