varosliget-boedapestboedapest-winter-budapestBoedapestBoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettman

Hiken door de heuvels

Heb je zin in een hike door de heuvels rond Boedapest, dan hoef je maar de stoeltjeslift, tandradbaan of kinderspoorlijn omhoog te nemen. Je bent zo de stad uit en in de rust van de omringende heuvels, waar je vaak prachtig zicht hebt op de skyline.

Tandradbaan
De tandradbaan is een van de bezienswaardigheden van het bergland van Boeda. De tandradbaan is het hele jaar door beschikbaar, van de vroege ochtend tot de late avond. Het onderste station is gelegen aan de Városmajor, op een afstand van twee haltes van tram 59 vanaf Moszkva tér. Het hoogste punt ligt op de Szechenyi-heuvel, op loopafstand van Normafa, waar een aantal wandelroutes samenkomen. Je kunt zelfs fietsen meenemen door een extra enkele reis af te stempelen. Meer info vind je hier.

Stoeltjeslift
Reizen per stoeltjeslift heeft zo z'n voordelen. Naast een bijzondere reiservaring, kun je genieten van het mooiste panorama van Boedapest vanaf de Erzsébet uitkijktoren, op loopafstand van het bergstation van de stoeltjeslift. Tijdens de afdaling van de beboste bergtop van de János-heuvel in de stad heb je weer mooie uitzichten. Het dalstation ligt in Zugligeti út, waar je kunt overstappen op bus nummer 291 naar het treinstation van Nyugati. Lees hier verder.

Kinderspoor Gyermekvasút
Deze spoorbaan, wordt (uiteraard onder toezicht) door kinderen bestuurd. De haltes van de spoorweg zijn ook goede vertrekpunten voor uitstapjes in de heuvels van Boeda. Zo gaat er bijvoorbeeld  een kort pad van halte János-hegy naar de uitkijktoren 'Elizabeth', het hoogste punt van Boedapest. Vanaf halte Szepjuhásznč leiden bospaden naar uitzichtpunten op de berg Hárs. Klik hier voor wandelroutes rond de spoorlijn.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!