boedapest-winter-budapestBoedapestBoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapest

Waarom Boedapest hip is

Trends komen en gaan en zo ook in de reiswereld. Zo was het vorig jaar hip om af te reizen naar populaire bestemmingen van vroeger, zoals Zuid-Frankrijk. Volgens de reistrends voor 2015 is Boedapest hartstikke hip.

Boedapest is hartstikke hip. Het voldoet volledig aan de trends die de trendwatchers van Cherry Picker voor 2015 voorspellen. Boedapest is niet voor iedereen direct de eerste stad die in je opkomt. En laat dat nou juist een reden zijn dat Boedapest zo populair is op dit moment. Mensen willen geen voorgekauwde reisjes meer. Ze willen het zelf ontdekken -al dan niet met een backpack aan voorkennis. Omdat er voor veel toeristen nog veel te ontdekken valt in Boedapest schijnt het een van de populairste reisbestemmingen van 2015 te zijn. En zelfs als je de stad door en door kent valt er nog veel te ontdekken.

Locals
Wat ook een nieuwe trend is, is reizen tussen en met 'locals'. Dit betekent niks minder dan dat wat de term aanduidt. Stap in het leven van een inwoner van Boedapest en bekijk de stad van zijn of haar kant. Eet wat zij eten en slaap waar zij slapen. Ga stappen waar zij stappen en ontdek hun favoriete (geheime) spots.

Alleen op die manier kun je Boedapest ervaren als een local. De inwoners van Boedapest laten je zelf de mooiste stukjes van de stad zien. Een totaal andere ervaring dan wanneer je louter en alleen op je reisgids afgaat. Hiermee kom je een eind, maar rondgeleid worden door een geboren en getogen Hongaar uit de hoofdstad is toch veel leuker?!

Slapen
Slapen bij, tsja, eigenlijk is het een vreemde, kan argwaan opwekken. Dat is helemaal niet gek, want wie is die local wel niet? En hoe kom je eigenlijk met ze in contact als je zelf niemand in Boedapest kent? Na een presentatie gezien te hebben van Tessa aan de Stegge (oprichtster van Cherry Picker) wisten wij het. Door de presentatie werden we in contact gebracht met Travel Moodz. En Travel Moodz brengt reizigers weer in contact met locals in veel Europese steden. En zo ook met de locals van Boedapest. Travel Moodz kan je ook in contact brengen met locals in onder andere Sevilla, Rome, Praag, Berlijn, Barcelona en Amsterdam.

Het werkt zo: Travel Moodz heeft contactpersonen in verschillende Europese steden. Met hen kun je van te voren vrijblijvend in contact komen door chatgesprekken met ze te voeren op de website. Na dit gedaan te hebben, weet je al een beetje bij wie je terechtkomt en wat voor een type het is. De reisprofessional van Boedapest is Ildiko Varga. Een keurige dame van 50 jaar die in Boedapest woont. Naast Hongaars spreekt zij ook Spaans, Engels, Duits en Italiaans. Haar talenknobbel zorgt ervoor dat er geen taalbarrière in de weg zit. Zoals Travel Moodz zegt: "because local guides really know better". Voor louche figuren hoef je niet te vrezen, want zodra er iets geks wordt ontdekt bij de reisgidsen wordt de samenwerking verbroken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!