varosliget-boedapestBoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanboedapest-winter-budapestBoedapest

Wintersport rondom Boedapest

Waarom denken we bij wintersport eigenlijk nooit aan Boedapest? Met temperaturen tussen de 2 en min 10 graden Celsius zijn er genoeg opties om op ski’s of showboards van de heuvels af te glijden.

Bij het boeken van een wintersportvakantie gaan er allerlei alarmbellen rinkelen. Met het labeltje Oostenrijk, Frankrijk, Ardennen, of Zwitserland. Maar het belletje dat Boedapest heet blijft helaas vaak uit. Jammer dat veel mensen niet weten dat er verschillende plekken zijn in de buurt van de Hongaarse hoofdstad waar volop in de sneeuw gespeeld kan worden. Daar brengen we snel verandering in.

Boedapest_nordica-skiNordica Skíaréna
Dichtbij het centrum van Boedapest, op ongeveer 20 minuutjes rijden met de auto, liggen de Bakony bergen waar lange, besneeuwde banen de weg naar beneden leiden. Met aan de zijlijn verschillende mogelijkheden om een pitstopje te maken en op te warmen. In dit skigebied bevindt zich de langste piste van heel Hongarije. De piste is ook toegankelijk voor onervaren skiërs met de ambitie om het te leren, want er worden cursussen gegeven door bevoegde instructeurs. Omdat er ook skikleding verhuurd wordt zou je bijvoorbeeld ook een dagje wintersport kunnen inlassen tijdens je citytrip.
Siarena.hu

1014 Kékestetö Sícentrum
Bij Norica Síaréna vind je misschien wel de langste piste, maar Kékestetö Sícentrum, op ongeveer anderhalf uur rijden ten noordoosten van Boedapest, heeft de hoogste top van Hongarije. Vanaf grote afstand zullen de pistes van Kékes al te zien zijn. En mis ook het uitzicht andersom niet, vanaf de uitkijktoren op de berg dat een prachtig uitzicht biedt.
Kekesteto.hu

Dobogókő Sícentrum
Het skicentrum van Dobogókő ligt op ruim drie kwartier rijden vanaf het centrum van Boedapest. Het heuvelachtige skigebied is maar klein, met twee eenvoudige banen om de sport uit te oefenen. En dat maakt deze plek nou juist zo knus voor beginners en kinderen.
Dobogokosi.hu 

Boedapest_wintersport-hongarije

Nagyvillám Sípálya
Voor Nagyvillám Sípálya hoef je vanaf het centrum van Boedapest maar een klein uurtje in de auto te zitten. De skipistes in dit gebied zijn makkelijk begaanbaar, wat deze plek ideaal maakt voor gezinnen met kinderen en voor beginners. Het gebied telt vier pistes en welke piste je ook neemt, je ontkomt niet aan het schitterende uitzicht op de Donau.
Visegradsipalya.hu

Stoom afblazen
Na een drukke intensieve dag wintersporten is het tijd voor onstpanning, wat natuurlijk op de meest populaire manier kan in de menigte met een biertje of een glühwein. Maar stel je eens voor dat je je onderdompelt in een stomend bad waardoor je spieren de volledige ontspanning vinden. De thermale baden in de monumentale badhuizen van Boedapest bieden de zen-factor voor lichaam en geest.

Boedapest_zwembad-kuuroord

Schaatsen
Wissel je wintersportvakantie ook eens af met andere winterse bezigheden zoals schaatsen. Zodra Koning winter zijn eerste vrieskou uitblaast wordt het ijs in Stadspark Városliget getest of het al dik genoeg is om een schaatsende mensenmassa te kunnen dragen. Een groot deel van de winter is de ijsbaan toegankelijk voor publiek en kun je door het mooiste en grootste stadspark van Boedapest schaatsen.

Boedapest_schaatsen-park

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!