varosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Boedapest, een verhalende reisgids (ebook)

Boedapest, een verhalende reisgids vertelt over een stad waar weinig mensen echt een beeld bij hebben. Onbekend maakt onbemind en dat geldt ook voor Boedapest. 

verhalende_reisgids_boedapest_Boedapest_Boeken_Jammer, want het is een fantastische stad met een geheel eigen atmosfeer. Aan de hand van omzwervingen door de verschillende wijken van Boedapest belicht Trouw-correspondente Runa Hellinga de geschiedenis, architectuur en sociaaleconomische ontwikkelingen van deze bruisende Europese wereldstad, waar Romeinen, Turken, Habsburgers en Russische communisten hun sporen hebben achtergelaten en 1000 jaar Hongaarse geschiedenis zijn weerslag vindt.

Het is een gids vol verhalen, die de gebouwen, straten en parken van Boedapest tot leven brengt en die gelijktijdig veel vertelt over de achtergronden van de stad en van het land Hongarije. Zowel reizigers die geïnteresseerd zijn in meer dan alleen een mooie gevel als thuisblijvers die in hun comfortabele stoel meer over Boedapest willen leren, zullen aan het boek veel plezier beleven.

Dit boek is een volledig herziene heruitgave van een eerder bij Atheneum, Polak en Van Gennep verschenen boek. De nieuwe editie besteedt aandacht aan laatste ontwikkelingen in de stad en is bovendien voorzien van duidelijke kaarten.

Boedapest, een verhalende reisgids 
Runa Hellinga
Brave New Books, 2015
EPUB met digitaal watermerk
€9,50

Bestel Boedapest - verhalende reisgids bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!