boedapest - foto matthijs bettmanBoedapestboedapest-winter-budapestBoedapestvarosliget-boedapestBoedapest

Lecso, lekkere Hongaarse groentestoofpot

Lecso is een pittige traditionele Hongaarse groentestoofpot. De bereidingstijd hiervan is langer dan een uur, dus je moet er wel even de tijd voor nemen.

De ingrediënten die je nodig hebt (4 personen)

Boedapest_recepten-lecso.jpg500 gram tomaten
700 gram paprika’s
500 milliliter groentenbouillon
1 grote spaanse ui
1 bosje peterselie
3 teentjes knoflook
5 theelepels paprikapoeder
1 theelepel peper
zout
1 laurierblad
eventueel 1 theelepel mosterdpoeder

Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper ze. Ontvel de tomaten en snij deze in blokjes, hierna ontdoe je de paprika van zijn zaadlijsten en zaadjes en snij ze in reepjes. Fruit hierna de ui en de knoflook in olie en voeg hierna de paprika toe en laat het geheel smoren.

Na 10 minuten voeg je de tomaten, kruiden en specerijen toe. Zet het vuur nu op een laag pitje en laat het 1 uur gaar stoven. Voeg hierbij af en toe groentenbouillon toe. Een tip is om het met tarhonya, de Hongaarse pastasoort te serveren eventueel met courgette- en aubergineblokjes.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!