BoedapestBoedapestvarosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestboedapest-winter-budapest

Ferenc Hopp Museum voor Oost-Aziatische kunst

Dit museum, dat ook wel bekend staat onder de naam Ferenc Hopp museum voor Oost-Aziatische Kunst, is vernoemd naar de man die het museum in 1919 stichtte. Het expositiemateriaal is inmiddels tot meer dan het vijfvoudige uitgegroeid; de verzameling mag bogen op 3500 jaar oude vondsten uit India, China, Korea, Japan en Indonesië.

Boedapest_musea-hopp-ferenc-kelet-azsiai-muveszeti-.jpgOp het moment van de oprichting was dit het enige museum met Oosterse kunst in Hongarije en dat is nog steeds zo. Ferenc Hopp kocht de waardevolle Oosterse kunstobjecten aan in de loop van zijn wereldreizen en op de Wereldtentoonstellingen. Sinds de oprichting van het museum zijn de collecties aanzienlijk vergroot door de overdracht van de oosterse collecties van andere Hongaarse openbare collecties, donaties en aankopen. Momenteel bedraagt de gehele collectie ​​ongeveer 23.000 items van islamitische kunst uit China, Japan, Ind0nesië, Zuidoost-Azië, Nepal, Tibet, Mongolië, Korea en het Nabije Oosten. 

György Rath Museum
Het museum beschikt over twee aparte gebouwen voor zijn tentoonstellingen: het Ferenc Hopp Museum - een goede, centraal gelegen gebouw aan de grote culturele as van de hoofdstad - en het György Rath Museum, op zo'n vijf minuten lopen van het Ferenc Hopp Museum. Het Ferenc Hopp Museum herbergt de bibliotheek, documentatie-afdeling en de tijdelijke tentoonstellingen van het museum.

Sinds 2002 behoort het Ferenc Hopp Museum tot het Werelderfgoed van de stad terwijl het György Rath Museum tot de beschermende zone behoort. Beide gebouwen zijn omgeven door tuinen waar in het zomerseizoen openlucht museum evenementen worden gehouden.

Ferenc Hopp Museum
Andrássy ut 103, Boedapest

Metro: 1, Bajza utca (c4)
Maandag gesloten

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!