varosliget-boedapestboedapest - foto matthijs bettmanBoedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Praag

Nee, we hebben niet zitten slapen: dit boek mag dan de titel dragen van een andere mooie hoofdstad in Midden-Europa, het draait wel degelijk om Boedapest. Kort na de val van het IJzeren Gordijn komen vier jonge Amerikanen en een Canadees toevallig terecht in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Liever gingen ze naar Praag, omdat daar geschiedenis zou worden geschreven na de Koude Oorlog. In Boedapest hopen ze inspiratie, avontuur, geschiedenis en liefde te vinden. 

Boedapest_boeken-praag-phillipsDe groep vormt een kliek die van bar naar bar, van baan naar baan en van bed naar bed gaat. Alleen Charles, kind van uit Hongarije gevluchte ouders, doet iets met zijn leven en wordt vennoot van een uitgeverij die hij kan redden. Een jaar later, in mei 1991, is John de laatste die Boedapest teleurgesteld verlaat. Mark is teruggegaan naar Canada, Scott vertrok met zijn nieuwe Hongaarse vrouw naar Roemenie, Emily is spoorloos verdwenen en alleen Charles gaat naar een nieuwe baan in de VS.

Dit debuut van de Amerikaan Arthur Phillips (1969) die begin jaren negentig in Boedapest woonde, werd in de VS goed ontvangen. Het is een boeiende, ambitieuze roman die raak, zowel de verwende Amerikanen als de maar langzaam veranderende Hongaarse maatschappij, beschrijft.

Praag
Arthur Phillips
De Geus, 2003
ISBN 9789044503197
€ 7,90

Bestel Praag via deze link bij bol.com    

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!