boedapest - foto matthijs bettmanvarosliget-boedapestBoedapestboedapest-winter-budapestBoedapestBoedapest

Het Boedapest Protocol

Nazi's bezetten Boedapest in de winter van 1944. De Russen komen door de Duitse linies. Miklos Farkas breekt uit het Joodse getto om voedsel te vinden - in het hoofdkwartier van de nazi's. Daar krijgt hij een gestolen exemplaar van Het Boedapest Protocol in handen, met de plannen van de nazi's voor na de oorlog. Miklos weet dat het voor altijd verborgen moet blijven als hij in leven wil blijven. 

Boedapest_boeken-boedapest-protocolBoedapest jaren later. Als de Europese Unie de verkiezingscampagne voor de eerste president van Europa lanceert, wordt Miklos Farkas bruut vermoord. Zijn kleinzoon, journalist Alex, ontrafelt een huiveringwekkende samenzwering die teruggaat tot de laatste dagen van het Derde Rijk. Alex wordt al snel dieper meegezogen in een dodelijk web van intriges, een spel dat wordt gespeeld om de hoogste inzet: de macht over de toekomst van Europa.

Adam Lebor is een Britse schrijver en journalist. Hij is opgegroeid in Londen in de jaren 1970 en verhuisde in 1991 naar Boedapest om de nasleep van de ineenstorting van het communisme te beschrijven. In de loop der jaren heeft hij gewerkt in meer dan 30 landen, maar Boedapest bleef trekken. Inmiddels schrijft hij voor de Economist, The Times en is hij boekrecensent voor de New York Times en de Financial Times. Hij geef les in journalistiek aan het Mathias Corvinus Collegium in Boedapest.

Het Boedapest Protocol
Adam LeBor 
BBNC Uitgevers, 2010
ISBN 9789045311197
€ 12,50  (paperback)
€ 15,99  (ebook)

Bestel Het Boedapest Protocol bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!