varosliget-boedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanboedapest-winter-budapestBoedapestBoedapest

Café Centrál Kávéház, een van de beste koffiehuizen in Boedapest

Een van de oudste café's in Boedapest die echt aan de beroemde koffiehuizen van Wenen doen denken is Centrál Kavehaz, die haar deuren opende in 1887. Journalisten, schrijvers, acteurs, kunstenaars, muzikanten en professoren bezochten deze plaats, voornamelijk omdat dit café tot laat open is.

Boedapest_koffie-cafe-central-kavehaz.jpgVele beroemde Hongaarse kunstenaars werden hier vaste klant. Na het ondergaan van een renovatie werd het in 2000 heropend. Het doel was om de originele elegante uitstraling van wat het altijd al had te behouden, zodat klanten vandaag de dag nog steeds dat gevoel krijgen.

Het is een heel ruim en licht ingericht gebouw met vele grote ramen. Je kunt kiezen uit vele soorten en smaken koffie met heerlijke gebakjes, zoals onder andere Flodni. Het was een van de beste koffiehuizen in Boedapest en vergelijkbaar met Café New York.

Dit café was daarnaast een soort Open Universiteit, dankzij de ligging bij verschillende universiteiten en bibliotheken. Studenten kwamen hier om te netwerken en nieuws uit te wisselen. Het werd ook wel de Denk Academie genoemd.

Central Kávéház
Karolyi Mihaly utca 9, Boedapest

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!