BoedapestBoedapestboedapest-winter-budapestvarosliget-boedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettman

art'otel budapest - een kunstzinnig logeeradres

Het art'otel in Boedapest is een geslaagde combinatie tussen het moderne, centrale Boedapest en moderne kunst. Het hotel is gelegen tegenover het Hongaars parlement aan de Donau en dicht bij een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Boedapest_hotel-art-otel-in-Boedapest-.jpgHet hotel is te vinden op loopafstand van de Burcht, de Matthias kerk, het Vissersbastion en de Nationale Hongaarse Galerij. Ook binnen de muren van dit hotel zijn kunststukjes te vinden: er worden 600 originele werken van Donald Sultan, een beroemde moderne kunstenaar, tentoongesteld.

Gasten kunnen gebruik maken van een fitnessruimte met sauna en genieten van het uitzicht over de Donau. Het moderne restaurant Chelsea is geopend voor lunch en diner en heeft een menu dat is geďnspireerd op de aziatische en mediterrane keuken, maar je kunt er ook authentieke Hongaarse gerechten proeven. Het hotel serveert ook een uitgebreid ontbijtbuffet. Domino Café & Bar is perfect om een gerecht te bestellen en mee te nemen. In de avond kun je genieten op het buitenterras van koffie of een drankje. 

Donald Sultan
Alle art'otels worden bepaald door het werk van één kunstenaar. Art'otel budapest is toegewijd aan de Amerikaanse kunstenaar Donald Sultan, een belangrijk figuur in de moderne kunst. Het hotel exposeert een collectie van zijn werken in een permanente tentoonstelling. De vier historische gebouwen bieden een mooi uitzicht over de belangrijkste architectonische monumenten van de stad en zijn gedecoreerd met originele werken van Sultan.

In de 165 kamers en suites en in de gangen tref je alles bij elkaar 579 werken aan. Tijdens een rondgang door het hotel zie je de innovaties die Sultan heeft geďntroduceerd, die een geheel nieuwe richting gaven aan de schilderkunst.

art'otel Budapest 
Bem rakpart 16-19, Boedapest 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!