BoedapestBoedapestboedapest - foto matthijs bettmanboedapest-winter-budapestBoedapestvarosliget-boedapest

Hotel Gellért

Het allerbekendste hotel in Boedapest is het Gellért hotel. De meesten die hier over de drempel stappen zullen een duik nemen in één van de bekendste badhuizen van Boedapest, die in het hotel gevestigd is. Maar ook een overnachting in het hotel is een bijzondere ervaring.

Boedapest_gellert-hotelVoor wie het zich kan veroorloven is een overnachting in een van de 400 kamers van Hotel Gellért zeker de moeite waard. Al is het maar één nachtje in het duurste hotel van Boedapest. Het hotel grenst namelijk aan de Donau, waardoor een groot aantal kamers een prachtig uitzicht op de Donau hebben. Stel je voor: je wordt wakker, je slaat de gordijnen open en de dag start met een prachtig uitzicht over de Donau en de skyline van Boedapest. Zo wil iedereen toch wel wakker worden?

Het hotel is geopend in 1918 en dat is overal zichtbaar. Het straalt klasse uit. Het is immers het bekendste hotel van Boedapest en dat is niet voor niets. Al doet het hotel hier en daar wel wat oubollig aan. Wat ook niet zo gek is, gezien het hotel sinds de jaren ’60 niet meer is gerenoveerd. Maar dat past wel bij de sfeer van het hotel. Vanuit het Panorama restaurant en vanaf het bijhorende terras heb je een prachtig uitzicht over de Donau en over Pest. Ook het eten dat wordt geserveerd past perfect in het luxe plaatje dat het hotel uitstraalt.

Boedapest_gellert-badhuisBadhuis
Wie van wellness houdt kan zijn hart ophalen. Het wereldberoemde Gellért Bad & Spa Boedapest is een van de bekendste thermale baden in Boedapest. De baden zijn gevuld met verschillende soorten water met helende krachten en de baden hebben allemaal een andere temperatuur. Het badhuis biedt ook verschillende sauna’s op verschillende temperaturen. In de zomer kan er ook gebruik gemaakt worden van het buitenzwembad. In verhouding tot de andere baden is dit een klein bad. Niet bedoeld om uren in de zon te bakken aan de badrand, want daarvoor staan er echt te weinig stoelen.

In het wellnesscomplex kunnen liefhebbers ook terecht voor verschillende behandelingen zoals massages. Voor hotelgasten gelden overigens speciale toegangsprijzen en ze kunnen zelfs worden vrijgesteld van een toegangsprijs voor de baden. Dit is helemaal afhankelijk van het soort hotelboeking.

Gellért Hotel heeft een centrale ligging, net over het randje van de grens tussen Boeda en Pest, in Boeda. Vanaf het hotel hoef je alleen maar de brug over te steken (en nog iets door te lopen) om het centrum van (Boeda)Pest te bereiken. Met een gemiddeld looptempo duurt dit ongeveer 10 minuutjes. Wanneer je de andere kant op loopt ben je in een vingerknip in het knusse Boeda waar je kunt rondscharrelen tussen de pittoreske huisjes -die veelal zijn omgetoverd tot restaurant, een rondwandeling maken in de natuur die deze kant van Boedapest biedt, of je bezichtigt de monumenten en bezienswaardigheden die aan deze kant te vinden zijn.

Gellert Hotel
Szent Gellért tér 1, Boedapest

Boedapest_gellert-hotel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!