boedapest - foto matthijs bettmanBoedapestvarosliget-boedapestBoedapestBoedapestboedapest-winter-budapest

Oud en Nieuw in Boedapest

Locatie: Boedapest

Met Oud en Nieuw staat heel Boedapest op zijn kop. Overal waar het maar mogelijk is wordt de jaarwisseling gevierd. Op elke hoek van de stad wordt geproost op het nieuwe  jaar. Boedapest is de nieuwe stad van de liefde en een stad om verliefd op te worden.

Boedapest is het nieuwe Parijs. Altijd al geweest eigenlijk, maar het wordt door velen nu pas op die manier ontdekt. Dan is het extra romantisch om de laatste uren van het oude jaar en de eerste uren van het nieuwe jaar in deze stad te vieren. En zoals altijd is er weer genoeg te doen, dus zeker met Oud en Nieuw!

Boedapest_New-Year-Budapest

Oud en Nieuw op de Donau
Het schijnt dat wij Nederlanders nogal uitbundig zijn met vuurwerk. Zulke Hollandse taferelen vind je bijna nergens in de wereld, hoewel ze er in Boedapest ook wat van kunnen. Wel hebben andere landen andere ervaringen te delen. Zo kun je in Boedapest het moment van de jaarwisseling vieren op de plek die Boeda en Pest samenbrengt net zoals de jaarwisseling 2014 en 2015 samenbrengt: op de Donau.

New Years Eve Budapest River Cruise
Laat Oud en Nieuw laten vervlechten met de Hongaarse cultuur. Op 31 december om 19.00 uur worden de gasten verwacht bij de Margaret Brug, vijf minuten lopen vanaf Jászai Mari Square, en worden ze ontvangen met een welkomstdrankje om vervolgens aan te vallen op het avondmaal dat rond middennacht vervolgd zal worden met nog een diner. Een avond vol volksdans, orkestmuziek, spelletjes en hedendaagse dansmuziek. Tijdens de jaarwisseling dobbert de bood midden op de Donau. Er zal de hele avond genoeg te eten en te drinken zijn voor iedereen en aan muziek is ook geen tekort.
Prijs: €165,00 per persoon inclusief.

St. Michael Kerk

Er zijn in Boedapest verschillende concerten op 31 december zoals om 20.00 uur in de St Michael kerk waar klassieke muziek wordt gespeeld van Vivaldi tot Mozart.

Opera

De opera is al een bijzondere ervaring op zich. Met oud en Nieuw zal deze ervaring nog bijzonderder zijn. Op 31 december worden er twee shows gegeven in het operagebouw. Eén om 16.30 uur en één om 20.30 uur.

Kunstpaleis
In het kunstpaleis wordt een cultureel evenement georganiseerd met klassieke muziek en concerten.

Uit eten
Bijna alle restaurants in de stad hebben hun menu aangepast op Oud en Nieuw om er een bijzondere avond van te maken.

Op straat

Tijdens de jaarwisseling zullen de straten in Boedapest gevuld zijn met feestende en proostende mensen. Als je in Boedapest de jaarwisseling op straat wil vieren zijn Vörösmarty plein, Oktogon plein en het eiffel plein aan te raden, want dit zijn jaar na jaar de drukste plekken waar het rond middernacht één groot feest is wat nog tot uren daarna doorgaat. Zorg dat je er op tijd bij bent, want het is daar altijd erg druk.

Uitgaan

Op 30 december, de dag voor Oud en Nieuw, wordt het badhuis Szechenyi in Boedapest omgetoverd tot feestgelegenheid. Ook bijna alle clubs en barretjes in Boedapest vieren naast het officiële Oud en Nieuw feest ook Pré Oud en Nieuw en After Oud en Nieuw. Maar gek genoeg hebben heel veel clubs pas op het laatste moment hun programmering rond. Waar de planning al wel vast ligt is in club A38. Hier zijn op 31 december vier verschillende feesten.